Geplaatst op Geef een reactie

Wat is goede gin?

De kenmerken van een goede gin

Weliswaar zijn er verschillende manieren om een goede gin te onderscheiden van een slechte:

 1.  Ingrediënten: Hoogwaardige ingrediënten, zoals jeneverbessen, kruiden en specerijen zijn belangrijk. Want een slechte gin kan kunstmatige smaken en additieven bevatten.
 2. Distillatieproces:  De distillateurs besteden aandacht aan elk detail van het proces. Een slechte gin kan onzorgvuldig worden gedistilleerd. Wat kan resulteren in een onaangename smaak.
 3. Kwaliteit van smaak: Een gebalanceerde en verfijnde smaak is primordiaal. Waarbij de verschillende kruiden en specerijen goed tot hun recht komen. Een slechte gin kan een scherpe of kunstmatige smaak hebben.
 4. Etikettering: Duidelijke informatie  over de gebruikte ingrediënten is een kwaliteitskenmerk. Een slechte gin kan vage of misleidende informatie op het etiket hebben.
 5. Reputatie: Doe wat onderzoek naar het merk en de reputatie. Daarom kan je recensies bekijken om een idee te krijgen van de kwaliteit van de gin.

Analyse van OXXiTAN

OXXiTAN is een gin die bekend staat om zijn unieke en innovatieve karakter. Wat hem van uitstekende kwaliteit maakt is dat de plaatselijke herderin van het dorpje Albas in de Corbières zelf alle kruiden gaat plukken in de natuur. Ze is namelijk specialist in het herkennen en bewaren van de kruiden. Want ze kent de goede plaatsen om te plukken. Hierdoor voldoet OXXiTAN aan de kenmerken van een goede gin door zijn hoogwaardige biologische ingrediënten.

Verder staat OXXiTAN bekend om zijn zorgvuldige distillatieproces en complexe smaakprofiel. Hierdoor is de gin geschikt voor liefhebbers die op zoek zijn naar een moderne twist en een unieke smaakervaring.

Bovendien is de fles heel mooi en modern met een duidelijke etikettering. Wat de uitstekende kwaliteit nog maar eens benadrukt.

Conclusie:

Dus op basis van zijn kenmerken kunnen we stellen dat OXXiTAN  aan alle kwaliteitskenmerken voldoet. Met zijn unieke smaakprofiel en kwalitatieve ingrediënten weet deze gin zich te onderscheiden en is het zeker het proberen waard voor liefhebbers van innovatieve en smaakvolle gins.

Ontdek hier de OXXiTAN Littoral en de OXXiTAN Les Remparts en laat je verleiden door deze heerlijke gin!

Enkele klassieke en enkele verrassende bereidingen:

 1. Met tonic: Maak deze klassieker door OXXiTAN te mixen met tonic water en eventueel een schijfje limoen of citroen als garnituur.
 2. Met martini: Mix OXXiTAN met droge vermouth. Voeg eventueel een olijf of een twist van citroen als garnituur toe.
 3. Sorbet: Maak een verfrissende sorbet door OXXiTAN te mixen met citroensap, suiker en water, en dit te laten invriezen tot een smakelijk dessert.
 4. In een marinade: Gebruik OXXiTAN als marinade voor vlees, vis of groenten om een extra smaakdimensie toe te voegen aan je gerechten.
 5. In een saus: Combineer OXXiTAN met room, bouillon en kruiden naar keuze. En serveer deze saus bij vlees, vis of pasta.
 6. Gelei: Maak een verrassende gelei door OXXiTAN te mengen met gelatine, suiker en wat fruitsap. En serveer deze gelei als bijgerecht of als onderdeel van een dessert.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *