Onze producenten uit Occitanië

Ontmoet onze producenten in de prachtige Occitanie streek

Maak hieronder een keuze en klik op de producent naar wens:

Truffel producent

bouton pour acheter chez onze producenten Producteur de truffes
-

Champignon producent

onze producenten truffel en champignon
-

Olie producent

onze producenten olie
-

Azijn producent

onze producenten azijn
-

Wijn producent

onze producenten wijn
-

Likeur producent

onze producenten kina karo
-

Foie gras producent

onze producenten foie gras
|

Producent fijne vleeswaren

onze producenten vleeswaren
|

Apéro producent

onze producenten apertitief
|

Saffraan producent

onze producenten saffraan
-

Kruiden producent

onze producenten kruiden
-

Producent welzijnsproducten

onze producenten welzijn
-

Honing producent

onze producenten honing
-

Producent van zoet

onze producenten zoet
-

Verras jouw geliefde!

onze producenten cadeau
-

Scrol naar beneden en ontdek zo al onze producenten!

La cabane du berger

Emmanuelle

Bio Kruidenboerderij/WELZIJN

Fontjoncouse, Aude

22 productenknop om webshop te openen

Emmanuelle werd in 2012 verliefd op de Corbières streek omwille van de schoonheid van dit toch wel heel bijzonder land. Op dat zelfde moment werd ze ook verliefd op een plaatselijke herder en besloot ze er voorgoed in te trekken. Sinds 2013 woont en werkt ze samen in de Bio landbouw te midden van de natuur. Bio is niet meer weg te denken en is dan ook een must! Daarom trekt Emmanuelle naar de plaatselijke Bio marktjes om mensen te voorzien van haar kwaliteits producten. Verken nu de vervaardigde Bio gezondheidsproducten uit de boerderij van Pouzoles!

 

BLDF KINAKARO

Aurélien Carrelas

LIKEUR/apero

Lagrasse, Aude

2 productenknop om webshop te openen

Op een zomerse dag in 1928 werd de KINA KARO geboren. Met een goede balans van smaken en texturen van uitsluitend Zuid Franse origine werd een heerlijk likeur ontworpen. Het recept is uniek en gewaagd te noemen. En stellen zelfs de liefhebbers en de durvers in staat de nieuwe smaken te ontdekken. Maar die zelfs in verre niet te vergelijken zijn met de meest gekende coctails.  Kina karo is een must voor zij die creatief te werk gaat met de longdrinks en apero. Ontdek de kans die we je aanbieden en verwen hiermee jouw guests en vrienden!

Le temps des dames

Julie & Laurie Arthozoul

WIJNboer/wijncoulis

Talairan, Aude

6 productenknop om webshop te openen

De naam van dit Domein weerspiegelt de samenwerking van zo maar liefst drie generaties vrouwen! De wijnen van de Corbières streek zijn altijd gekend geweest voor de generaties van wijnboeren en hun tradities.  Enige jaren terug namen de dochters Julie & Laurie, de wijngaard van de familie op hun beurt over. Het belangrijkste is van wijn te maken met respect voor de natuur.
Dit vrouwelijke label onthult daarom ook alle viriliteit van hun wijnen.

Verken onze ambacht via ‘Bonjour la douce France’ en laat je ook eens verleiden tot een degustatie wanneer je op vakantie bent!

Domaine Sainte Juste Durban

Ulrike Erdmann

Bio Wijnboer

Durban-Corbières, Aude

4 productenknop om webshop te openen

Ulrike & Remy voelden reeds in 2001 de nood aan van ooit eens bio wijn te gaan produceren. In 2002 was het maken van duurzame bio wijn dan ook een feit. Zelfs van zodra de kwaliteit van de oogst het toelaat brengen ze jaarlijks een “Cuvée Melchior” uit. Deze onderscheidt zich van de anderen met zijn 100 jarige wijngaard in de lei vallei, “La Salce”. Maanden lang gerijpt op eiken houten vaten geeft het extra aroma’s zonder zijn karakter te verbergen van oorsprong. Na 24 maanden in Franse eiken vaten doorgebracht te hebben is de wijn goed afgerond. De “boisé” kant is niet dominant maar is evenwichtig en harmoniseert goed met fruitaroma’s. Ontdek gauw deze typische Corbières wijn!

fiche bouysse

Martine & Christophe 

Vegan + Bio Wijnboer/AZIJN

Saint-André de Roquelongue, Aude

4 productenknop om webshop te openen

Martine & Christophe namen in 1996 het familieboerderij over als de vierde generatie nadat ze beiden afgestudeerd waren als oenoloog. Ze trokken toen hun productie terug uit de coöperatieve wijn kelder in hun dorp. Zo begonnen ze aan een nieuw avontuur door hun eigen onafhankelijke kelder op te starten. Het landgoed strekt zich nu uit over 40 hectare en bestaat uit wijnstokken van 30 tot 115 jaar oud. Martine en haar broer ontwikkelen zo gepassioneerd hun erfgoed en nodigen je uit om hun universum te ontdekken!

Pierre Gazel

Creatieve TRUFFELboer

Narbonne, Aude

19 productenknop om webshop te openen

Sinds 3 generaties lang, hebben Claude en Pierre GAZEL, hun ervaring opgebouwd met de zoektocht naar smaak en diens uitmuntendheid. Gevestigd in Villespassans, kweken ze truffels op voorouderlijke methoden. Het is dan ook een filosofie die is gebaseerd op respect voor de natuur, delen van ervaring en plezier. Al onze truffels zijn het resultaat van het teamwork van onze truffelhonden en het prachtige dat de natuur ons biedt! Gepassioneerd door het vak willen we dit gastronomische avontuur, dat de ontdekking van de zwarte truffel is, met je delen!

 

Ferme Elebatge Luna

Elebatge Luna

 Schapenkwekerij. Bio confituren.

Lafage, Aude

10 productenknop om webshop te openen

Sinds 2013 baten Carina en Gaëtan een Bio boerderij uit in het Franse zuidwesten. Ook zij maken deel uit van onze producenten die dezelfde waarden delen. Gevestigd in Magalassou, kweken ze schapen om zo hun eigen kwaliteitsproducten op de markt te brengen. Het is dan ook een filosofie die gebaseerd is op respect voor de natuur, het produceren van kwaliteit. Daar maken ze vers vlees, patés, kopvlees en droge worsten. Bovendien maken ze tijd vrij om allerlei vruchten te plukken wat heerlijke confituren oplevert. Onze dieren zijn vrij en krijgen dagelijks biologische voeding voorgeschoteld wat borg staat voor de kwaliteit van onze producten!

 

Pascal Bringuier

Imker/HONING

Fontjoncouse, Aude

8 productenknop om webshop te openen

De imker van Fontjoncouse verwelkomt je in zijn ongerepte omgeving naast de berg Saint-Victor. De regio rondom de berg met haar hoogte en bloemen biedt héél wat variëteit in de honing van deze imker.
Pascal maakt zo deel uit van al onze producenten en stelt je hier zijn lekkerste honing soorten voor. Zoals de rozemarijn, garrigue, maquis en kastanje! Grijp je kans! Kies snel uit de welke en geniet!

 

Véronique

Artisanaal zeepfabriek/welzijnsproducten

Lagrasse, Aude

14 productenknop om webshop te openen

Véronique, één van onze eerste producenten, begon in 2012 haar nieuwe zeepatelier met winkel in het centrum van Lagrasse, in de Aude. Ze heeft haar artistieke kwaliteiten vooral te danken aan haar vorige ambacht die ze uitoefende als pottenbakker. Toch wil ze nog eens wat anders doen. Ze greep haar kans in de gezondheidsproducten. Want een koud handgemaakte zeep behoudt echter zijn deugden en gunstige eigenschappen voor alle huidtypen. Bovendien zal de productiemethode geen afval voor het milieu genereren. Gelukkig maar! Het is daarom een gezond en verantwoord alternatief voor douche gels en industriële zepen. Dat wil zeggen, in de zeepindustrie wordt alsmaar hete verzeping gebruikt. Bezoek daarom hier snel Véronique haar artisanale producten!

Franck Sauri card

Franck Sauri

Etherische oliën/welzijnsproducten

Tuchan, Aude

69 productenknop om webshop te openen

Franck is opgegroeid aan de voet van de Haut-Corbières streek. Van kinds af aan werkte hij er als Fitou wijnboer op zijn 8 hectaren land. Begaan als hij is van de flora dat de natuur te bieden heeft besloot hij zijn werk wat af te wisselen. Aanvankelijk begon Franck met wildplukken alvorens professioneel aan de slag te gaan. Doch wildplukken vereist bijzondere aandacht voor het milieu en de biotoop van de Corbières streek te behouden. Als gevolg daarvan heeft Franck zijn land omgebouwd met aromatische en medicinale planten volgens voorouderlijke teeltmethoden. Ontdek hier gauw het werk van Franck! 

Charlotte

Artisanaal bierbrouwer/APERITIEF

Montlaur, Aude

7 productenknop om webshop te openen

Charlotte werkte in 2004 met veel plezier in een speciaalzaak van Belgische bieren in Straatsburg. Dusdanig onder de indruk van de brouwerswereld overtuigde ze zichzelf om ooit zelf eens wat met bier te doen. Charlotte verlangde ook om naar het zuiden te trekken en vond zich zo een huis in de mooie Corbières streek.  Pas in 2015 brouwde ze haar eigen bier in haar keuken. Het brouwen was geslaagd! Vervolgens in 2017 bracht ze haar eerste bier uit als “micro brasseure”. Ze werkt samen met plaatselijke producenten en nu en dan organiseert Charlotte concerten en andere evenementen. Dit gaat door in haar “lokaal gewijd aan lokale productie“. Neem alvast een kijkje wat Charlotte voor lekkers aan te bieden heeft! Ontdek ook haar bier confituur!

Moulin à Huile et producteur d'olives l'Oulibo

L’Oulibo

Olijf coöperatie /pasta’s/OLIE

Bize-Minervois, Aude

8 productenknop om webshop te openen

De Coopérative l’Oulibo, opgericht in 1942, is momenteel de belangrijkste olijfcoöperatie in het departement Aude. Van fruit tot olie, ontdek het werk van olijventelers, de molenaar… Vandaag de dag delen de 840 leden van l’Oulibo de waarden van samenwerking, solidariteit, teamspirit en passie voor deze duizend jaar oude boom bestendigen: de Olijfboom. Ook zij maken deel uit van onze producenten.

fiche alicia

Alicia 

Kruidenboerderij/welzijnsproducten

Ferrals les Corbières, Aude

22 productenknop om webshop te openen

Mijn passie voor planten kwam van jongs af aan. Ons klein familiebedrijf met aromatische en geneeskrachtige planten is gestart in
2014. Met een oppervlakte van 2ha 20 gelegen
in een klein dorpje in de Corbières, Zuid-Frankrijk. In een gebied tussen de zee en de
bergen, op ons rode en steenachtig land geven deze planten
het beste van zichzelf.  Onze teelt gebeurt met respect voor de bio teelt, en
in haar duurzame omgeving. Alicia deelt dezelfde waarden als onze producenten.

Manade Arthur Nada

Arthur Naga

Veefokkerij/FIJNE VLEESWAREN

Saint-Laurent-de-la-Cabrerisse, Aude

8 productenknop om webshop te openen

Arthur werd een fokker uit passie. Hij ontdekte de Camargue traditie in een zomerkamp gedurende 15 jaar lang waar men stieren en paarden fokte. Door toedoen van ‘manadiers’ die 40 jaar lang in het vak zitten heeft hij de kneepjes van het vak snel geleerd. Zijn koeien en stieren met hun typische hoorns lopen in vrijheid en de open lucht. Zo geniet het vee het hele jaar door van het gevarieerde landschap en de wilde natuur. Daarom krijgen de dieren gras en hooi gevoerd en géén voedingssupplementen toegediend. Ontdek hier het werk van Arthur! En proef het verschil!

Fiche Tardieu Christophe

Christophe Tardieu 

FOIE GRAS producent

Belpech, Aude

12 productenknop om webshop te openen

De familie Tardieu heeft in 1986 de granen en koeienboerderij uitgebreid tot een boerderij van gevogelte. De familie verspreidde zich daar over een buurt van het westelijke deel van de Aude tot de Lauragais streek. Met elk zijn eigen productie zoals witte bonen, asperges en andere gewassen. Zodoende leveren ze elkaar de nodige grondstoffen wat zich vandaag een mooi geheel vormt. Kijk daarom naar het brede gamma van producten. Bezoek hier de vele producten die met respect en liefde voor de dieren werd bekomen! Proef hier de klasse!

fiche Emmanuel Rousseau

Emmanuel Rousseau

Bio Spirulina kwekerij

Pradelles en Val, Aude

4 productenknop om webshop te openen

Emanuel startte zijn Spirulina productie in 2014 met de overtuiging dat het anders moet. Dat spirulina evenzeer ecologisch en 100% zuiver kan worden geproduceerd. Val de Dagne in de Aude is gelegen in een natuurlijk gebied met veel waterbronnen. Het is de ideale omgeving om een volwaardig Bio project als deze tot stand te brengen. Doorgedreven als hij is gelooft Emmanuel dat enkel deze manier van werken een steentje bijdraagt aan onze leefwereld. Neem hier een kijkje naar de bio producten van Emmanuel!

Fiche love la foret

Alexis & Andy

Creatieve champignonboer

 Lespinassière Minervois, Aude

11 productenknop om webshop te openen

Alexis en Andy verlieten de U.K. in 2010 voor de charme van het zuiden. Zo ze nestelden zich aan de voet van de Montagne noir in de Aude. Wat ervoor gekend staat voor zijn eeuwige bossen. Maar ook de uitgestrekte valleien, het rondlopend wild en vooral het enorme aantal paddenstoelen . Ze hebben ‘Love la Forêt’ gecreëerd omwille van de buitengewone natuur. Maar ook voor de gastronomie en erfgoed van deze bevoorrechte hoek in Zuid Frankrijk te ondersteunen. Het is dan ook belangrijk hun “know how” met jou te delen.

Ontdek deze natuurlijke en uitzonderlijke producten die jouw gerechten naar een hoger niveau brengen!