Geplaatst op 2 reacties

De 35ste kerstmarkt van Leuven

De 35ste kerstmarkt van Leuven

De 35ste kerstmarkt van Leuven was in vele opzichten weer een succes te noemen. Zowel voor de standhouders alsook voor de organisatoren. Er viel wat te vieren aangezien er van de 35ste verjaardag van de Leuvense kerstmarkt een langere editie werd gemaakt. Dit maal van donderdag 7 tot en met 21 december was iedereen weer welkom op beide pleinen. 

Qua bezoekers loopt het prima in Leuven want bij elke editie overtreft het gemakkelijk het aantal van 800.000 bezoekers. Ook dit jaar was “Bonjour, la douce France” weer aanwezig op het Herbert Hoover plein in het gezelschap van “Wel-Kom keramiek” uit Baal.  Onze stand stond weer op de zelfde plaats maar weliswaar ditmaal in een nieuw jasje. 

Nieuwe artisanale Zuid-Franse producten

Niet alleen een nieuwe look maar ook de laatste nieuwe, en soms ook ongekende artisanale Zuid-Franse producten hebben een plaats. Daarvoor hebben we dit jaar de degustatie tafel centraal gezet zodat ieder kan proeven van “wat zoet” of “wat hartig”. Er was voor ieder wat wils. We ondervonden bij de vorige kerstmarkt 2022 dat vele bezoekers specifieke en typische Franse producten zochten. We hadden daar rekening mee gehouden en getracht deze waar mogelijk mee te brengen. 

Knop om aan de Degustatie tafel te gaan proeven

De grote vraag naar artisanale Zuid-Franse producten

De grote vraag naar artisanale Zuid-Franse producten zit duidelijk in de lift. De klassiekers zoals de pure Cassoulet van gekonfijte eend van de familie Tardieu uit Castelnaudary en schapenpaté zijn zeer geliefd. Maar ook de tapenades, truffelproducten, de vele Bio patés, allerlei soorten mosterd en vele tafelolijven zijn in trek. Om niet te vergeten hoe lekker de popcorn met eekhoorntjesbrood als aperitief eigenlijk wel is. Wat ons vooral opviel is dat vele bezoekers de dag van vandaag naar duurzame producten op zoek zijn. Met vele vragen naar de herkomst van het product en het verhaal dat erachter zit.

Fijn om jullie weer te zien

Het was alvast fijn om iedereen weer te zien. Om te beginnen onze naaste buren en de andere kraamhouders op hetzelfde plein die hun goederen uitstalden. En uiteraard de organisatoren van de 35ste editie. De vele geïnteresseerden die op zoek waren naar dat pure Franse lekkers of het ambachtelijke dat hun stond op te wachten. Velen die op zoek waren naar een eindejaarsgeschenk en hun gading bij “Bonjour la douce France” vonden. Ook zij die gewoon even goeiedag kwamen zeggen. Of degene die daags ervoor kochten en terug kwamen om gauw nog wat bij te kopen. Oude vrienden die een glühwein aanboden en het allemaal wat gezelliger maakten. En vooral zei die spontaan kwamen helpen om een handje toe te steken. Christel, Jan, Yolande, Filip, Karen, Geert en Luna. Het was fijn jullie weer te zien. Merci beaucoup!

2 gedachten over “De 35ste kerstmarkt van Leuven

 1. Het was weer een fijne samenwerking.
  Hierbij mijn top 3 en absolute aanraders :
  -tapenade van zwarte olijven met truffel
  – Fleur de sel met eekhoorntjesbroodpoeder
  – eendennek gevuld met foie gras ( en een dark&stormy erbij 😉
  Veel succes met editie 2024!

 2. Het was Top! Fantastische producten uit het zuiden van Frankrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *