Geplaatst op Geef een reactie

Recordopkomst op het lokale Paëlla feest

Onder de kerktoren van het Occitaanse dorpje, Coustouge in de Corbières regio is er jaarlijks sprake van een Paëlla festijn. Net zoals dit jaar en de jaren voorheen worden er telkens lange tafels uitgezet om de gasten te kunnen ontvangen. Echter wel, tellen de organisatoren en de kok Léon zomaar 250 plaatsen dit jaar. Een absoluut recordopkomst op het lokale Paëlla feest. Sowieso de “Coustougeois” uiteraard, maar ook gasten uit nabijgelegen dorpen en natuurlijk ook de vele vakantiegangers schuiven mee aan tafel. Het einde van de dag was een beetje koel, de “tramontane” had zichzelf ook uitgenodigd, maar de hoge huizen en het goede humeur beschermden de tafels tegen de vele rukwinden. Daarom had iedereen uit voorzorg toch maar een jasje meegebracht voor de avond door te komen.

Doorheen het jaar wordt er gesproken van dit traditioneel gerecht dat van vader op zoon ter plaatse wordt bereid. Een heerlijke Paëlla rijkelijk gevuld met ingrediënten komende uit deze regio alsook van de nabijgelegen Middellandse zee. 

klik op de eerste foto van de Soirée paëlla

Zoals gebruikelijk verwelkomt iedereen zich aan de “buvette” alvorens aan tafel te gaan. Een salade als voorgerecht mag niet ontbreken alvorens zich te goed te doen aan de langverwachte traditionele Paëlla.

klik hier om foto te zien van Soirée paëlla
klik hier om foto te zien van Soirée paëlla
klik hier om de foto te zien van Soirée paëlla
klik hier om de foto te zien van Soirée paëlla

Een daverend applaus voor de hardwerkende familie “Pailhiez” die er voor gezorgd heeft dat dit feest in 2023 weer eens onvergetelijk was!

En voor de rest van de avond nam het evenementenorkest Axurit het over tot de late uurtjes..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *