Geplaatst op 2 reacties

De kerstmarkt van Leuven 2022

Bonjour la douce France was op de Kerstmarkt van Leuven 2022

Het was een geweldige gelegenheid om de Leuvenaars en omwonenden kennis te laten maken van onze meegebrachte Occitaanse natuurlijke producten. Het was meer dan enkel maar het verkopen van deze producten. We gaven graag de herkomst ervan mee met wat uitleg en fotomateriaal van de Zuid-Franse producenten. Om het geheel nog wat te verfijnen deden we enkele degustaties ter plaatse. Zo konden hartige olijven, tapenades en Popcorn met cèpes uit de Minervois-streek geproeft worden. Maar ook de zoete artisanale confituren alsook wat kruidenconfituren uit de Corbières-streek konden menig bezoekers apprecieren.

Het was bij momenten toch wel behoorlijk koud maar dat konden velen niet deren. Na 2 jaar geen kerstmarkt meer genoten te hebben was blijkbaar iedereen erop uit om terug wat te kunnen kuieren. Niet alleen de bezoekers hadden er veel zin in. De vele standhouders op het Ladeuze -en Herbert Hoover plein waren verheugd om weer van de partij te zijn.

Voor “Bonjour la douce France” was het de eerste keer om deel te nemen aan de 34ste Leuvense kerstmarkt. Het was een geslaagde opdracht om met al deze goederen naar het noorden te rijden en uit te zetten. Het is voor ons van belang te tonen en verkopen wat in ons dagelijks leven een gewone zaak is. De vele Zuid-Franse handelaars op de lokale marktjes bieden zo wekelijks hun natuurlijke producten aan.

Bonjour la douce France op het Herbert Hooverplein

We zijn ervan overtuigd dat we bij de volgende kerstmarkt weer paraat zullen staan met al wat lekker en goed is voor de gezondheid. We hebben op de Leuvense kerstmarkt veel gezien en gehoord wat bezoekers zochten maar ook niet kenden. Men zocht niet alleen wat voor hun zelf belangrijk was maar ook om hun naasten te kunnen plezieren. Zodoende zijn we reeds begonnen met het uitbreiden van ons gamma. Een rubriek met nieuwe producten uit de Occitanie of wat men vroeger het Languedoc-Roussillon noemde is reeds van start gegaan. 

"Bonjour la douce France" bedankt jullie!

We wensen vooreerst het secretariaat te bedanken voor de kans die ons geboden is om hieraan deel te nemen. De organisatie is dan ook goed verlopen en verdient een pluim. De vele vrijwilligers die zich aanboden hebben om deze 12 dagen rond te maken willen we zeker bedanken voor de spontane hulp. Dank jullie wel Cristel en Jan, Yolande en Filip en Nancy om mee de kou te hebben willen doorstaan en spontaan geholpen hebben. Bedankt aan de vele goede vrienden die ons meermaals kwamen bezoeken voor een babbel en een klets. Alsook de vele klanten die hun interesse toonden en zij die onze stand méér maal opnieuw bezochten. 

Aan iedereen wensen we alvast een fijn en gezond 2023 toe!

2 gedachten over “De kerstmarkt van Leuven 2022

  1. 👍⚘⚘⚘

  2. Het was voor ons ook een zeer aangename samenwerking en leuk jullie te leren kennen.
    Dirk Pinte
    Vzw Leuvense Kerstmarkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *